Wizz Air разширява базата си в София

Wizz Air разширява базата си в София

Wizz Air анонсира днес, че разширява базата си в София като въвежда в експлоатация нов допълнителен самолет Airbus А320 от 12 юли 2008. Авиокомпанията ще стартира нови вътрешни полети от София до Варна и международни до Милано/Бергамо, Валенсия, Барселона и Измир (Турция), както и ще увеличи честота на полетите по съществуващите линии до Лондон, Рим и Дортмунд.
С въвеждането на отсечката София-Варна, Wizz Air ще стане първата low cost авиокомпания, която ще извършва вътрешни полети в България. Паралелно с това, нововъведеният полет от София до Измир ще бъде първата нискоразходна отсечка от България извън Европейския съюз.
Полети от София, считано от 12 юли 2008:
 
Лондон ежедневни
Рим ежедневни
Дортмунд 4 пъти седмично
Варна 4 пъти седмично
НОВ!
Милано/Бергамо 3 пъти седмично
НОВ!
Валенсия 3 пъти седмично
НОВ!
Барселона 2 пъти седмично
НОВ!
Измир седмично
НОВ!

Билетите вече са в продажба с всичко включено в цената за една посока и започват от 9.99 евро (19.99 лева) до Варна и от 24.99 евро за всички останали нови отсечки на wizzair.com или чрез кол центъра на телефон (+359) 2 9603 888.
Wizz Air също така започва да набира пилоти и екипаж за базата в София, които ще обслужват новия самолет.
"Tази вълна на експанзия ще утрои настоящия капацитет на Wizz Air в София и допълнително ще затвърди лидерските ни позиции на авиационния low cost пазар в България. Нашите ниски тарифи, в съчетание с комфортното пътуване на борда на нашия млад флот A320, продължават да привличат все повече пътници и това ни позволява да въвеждаме все повече дестинации и полети от София.




{START_COUNTER}