IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МТ: Easy Fly няма право да изпълнява въздушни превози

По заявка и на базата на сключен договор с фирма „Марко Поло 2000” на 28 януари 2006 г. ще се извърши един чартърен полет по маршрута Пловдив – Мюнхен – Берлин – Пловдив със самолет на авиокомпания „Хемус ер”

18:55 | 27.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
МТ: Easy Fly няма право да изпълнява въздушни превози

По смисъла на Закона за гражданското въздухоплаване на Република България фирмата Easy Fly не е регистрирана като авиокомпания и в тази връзка няма право да предлага като услуга или да изпълнява въздушни превози, съобщиха от Министерството на транспорта (МТ).

По заявка и на базата на сключен договор с фирма „Марко Поло 2000” на 28 януари 2006 г. ще се извърши един чартърен полет по маршрута Пловдив – Мюнхен – Берлин – Пловдив със самолет на авиокомпания „Хемус ер”, се казва още в съобщението.

От министерството правят уточнението във връзка с изнесената информация в средствата за масово осведомяване, че от 28 януари тази година Easy Fly започва изпълнението на чартърни полети по маршрут Пловдив – Мюнхен – Берлин – Пловдив.

В сайта на компанията се съобщава, че „ИзиФЛАЙ България” е туроператор, чиито полети се извършват от и до летище София. „Ние предлагаме на своите клиенти въздушни връзки на изключително достъпни цени до Великобритания, Испания, Германия, Италия, Сърбия и Черна гора и Турция. Полетите по тези дестинации ще се извършват от и до основни летища като в допълнение на аткрактивните цени, на борда ще се предлагат храна и напитки,“ пише още в сайта.

От „ИзиФЛАЙ България” съобщават още, че билетите до Великобритания започват от 49 евро, до Германия, Испания и Италия от 29 евро в една посока, а до Сърбия и Черна гора и Турция от 24 евро също в една посока. Самолетите, с които ще се извършват полетите, са Еърбас А 320, Боинг Б 737-400 и АТР 42.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още