IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wizz Air с 2 милиона продадени билети

Wizz Air е първият нискотарифен превозвач, който предлага билети на ниски цени от София до Будапеща и оттам до по-далечни дестинации

08:50 | 25.08.05 г.
Wizz Air с 2 милиона продадени билети

Унгарската авиокомпания за нискобюджетни полети Wizz Air съобщи, че е продала 2-милионния си билет. Новината идва 6 месеца след продажбата на 1-милионния билет в края на февруари, припомнят от компанията.

Wizz Air достигнаха рекордния брой от 196 289 превозени пътници през юли и натоварване до 90% през последните четири седмици. Резервациите за предстоящи полети показват по-висок брой за август, както и 20% нарастване на натоварването за септември и октомври в сравнение със същия период на миналата година.

От навлизането на Wizz Air през второто четиримесечие на 2004 в Полша и Унгария, авиокомпанията сега отчита 38% и 26% пазарен дял в нискотарифния авиационен сектор.

Wizz Air лети с млада флота от 180-местни самолети - Еърбъс А320 от Катовице, Варшава и Гданск в Полша и от Будапеща, Унгария по 32 линии в Европа до 17 дестинации това лято. Скоро те ще се допълнят и с полети от Познан, Полша, София, България и Каунас, Литва.

Wizz Air е първият нискотарифен превозвач, който предлага билети на ниски цени от София до Будапеща и оттам до по-далечни дестинации, включващи Лондон, Франкфурт и Малмьо/Копенхаген.

От стартирането си през май 2004 Wizz Air е превозила над 1.7 милиона пътници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още