IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wizz Air стартира полети от Бургас и директни полети до Лондон

Билетите за полетите до Лондон вече са пуснати в продажба на промоционална цена от 26,99 евро с летищни такси

12:10 | 01.02.06 г.
Wizz Air стартира полети от Бургас и директни полети до Лондон

Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air започва да извършва полети от Бургас, както и директни полети до Лондон, стана ясно на проведена днес пресконференция.

Полетите от София и Бургас до Лондон (Лутън) стартират от 1 май 2006 г., а през летния период – от 15 юни, ще се обслужва линията Бургас – Будапеща.

Билетите за полетите до Лондон вече са пуснати в продажба на промоционална цена от 26,99 евро с летищни такси. Промоцията е валидна в следващите две седмици.

Обикновено цените на компанията са средно 50 евро без летищни такси“, уточни Наташа Казмер, директор Корпоративни комуникации и връзки с обществеността в Wizz Air. По думите й дори да се закупи билет в последния момент, той е с 50-60% по-евтин от този на традиционните превозвачи.

Постоянно следим възможностите за стартиране на нови полети и нови дестинации в и от България, заяви Казмер, уточнявайки, че според нея България има голям потенциал заради географското си местоположение, все още неразвитата авиация, липсата на достатъчно дестинации и прекалено високите цени на полетите на другите превозвачи. Според нея най-големият бум предстои след влизането ни в ЕС при либерализацията на въздушното ни пространство.

Wizz Air стартира първия си полет на 19 май 2004 г. от Катовице – Южна Полша. В момента компанията лети с флота от 7 самолета със 180 места Airbus A320, които извършва полети от 6 часа сутринта до 12 вечерта в Полша, Унгария и България. Скоро ще стартират полети и до Хърватска и Словения. През 2005 г. компанията е превозила общо 1,9 млн. пътници, или покачване с 233% на годишна база. Заетостта на самолетите за периода е била 80%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още